NBBJ architecture, NBBJ Shenzhen, NBBJ Tencent, Tencent Corporate Headquarters, Tencent Shenzhen, Shenzhen architecture, China architecture, skyscraper design, office towers Shenzhen, office towers, HQ towers, sustainable skyscraper, carbon emission cut

The two towers are connected with horizontal “streetscrapers” that reference the connective nature of internet-the company’s field of operation. Thanks to its linked configuration, the building allows for a greater degree of movement and exchange and enables the projected 12,000 additional employees to navigate their workplace with more ease. The towers are designed to quadruple the company’s current number of employees and offer them an optimal work environment.

Each of the skybridges is focused on a specific theme-the “Knowledge” floor comprises conference rooms and libraries, while the “Health” bridge houses a recreational area with basketball courts and swimming pools.

The towers boast state-of-the-art sustainable mechanisms and take advantage of its orientation. Slightly rotated,  the buildings can capture the prevailing winds and naturally ventilate the atria. The façade incorporated a modular shading system responsive to different sun exposure. The entire development is planned to reduce carbon emissions by 40 per cent compared to a typical office tower.


Via World Architecture News