Gallery: Niels Bohr Science Park Laced with Light Flooded Vertical Gree...

 

Christensen & Co + Vilhelm Lauritzen Architects recently nabbed first prize in a competition to design the new Niels Bohr Science Park for the University of Copenhagen. Their winning proposal was conceived in collaboration with Ramboll DK + UK + SE, GHB Landscape Architects and Collin Gordon Associates, and includes 45,000 sq. meters of lab and educational facilities. The airy, glass-clad complex was designed to be flooded with natural light and its vertical gardens give students a green space to take breathers between classes.

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



1 Comment

  1. Concrete House in Turke... October 15, 2010 at 2:31 pm

    […] Exploded House is a concrete home composed of three volumes connected by a glass atrium, designed to meet the building codes of the area. Joined together as a single home, each volume […]

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home