Gallery: Grant Davis Thompson Creates a Backyard Cedar “Playhouse” in C...

"These materials were chosen for their honesty– gracefully changing with the elements and for being sourced in North America,” says Thompson­-Moss.

The new structure provides access to the garden, and it creates a new indoor space that can be used for a variety of activities. ”We wanted to extend the living spaces into the backyard,” explains GDT owner Palmer Thompson-Moss. “The cedar fence and salvaged blue stone helped to achieve this.” The playhouse isn’t just for summer enjoyment; it contains a wood-burning stove to keep it warm in the fall and winter. The playhouse also features an indoor sandbox that is hidden under a trap door, as well as a small splashing pool that can double as a beer cooler.

GDT is a Brooklyn-based design firm that specializes in repurposing old spaces and materials. For the Clinton Hill playhouse project, GDT installed old lights that were salvaged from a WWII ship. ”These materials were chosen for their honesty– gracefully changing with the elements and for being sourced in North America,” says Thompson­-Moss.

+ Grant Davis Thompson

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person: