Ofis architecture design, ofis sustainable design, ofis lace apartments, sustainable lace apartments, ofis eco design, green design ofis, lace apartments design, balconies loggias architecture, green architecture slovenia, eco design slovenia

Three-dimensional lacy forms wrap the structure, creating balconies, roofs, and apartment-dividing walls. The building’s facade creates a temperature buffer zone that protects the internal areas from severe weather changes.

The overlapping design makes use of the available space, while creating peaceful private areas. The interlinking framework forms interesting contemporary shapes that stand out from the surrounding urban fabric. The architects managed to keep resident’s service costs to a minimum through energy-efficient design features such as shafts that bring in daylight and additional aluminium shading panels on the outer sides of the winter facades.

+ OFIS Arhitekti

Photos courtesy of Tomaz Gregoric and Andrej Gregoric