Gallery: Pacific Heights Townhouse Renovated into Light-Filled Eco Home...

 
The open rooftop garden.

Feldman Architecture was hired by the owners to update and reconfigure this 1906 stucco-clad Victorian. The clients requested to keep the building’s traditional feel, but they wanted to infuse modern elements, a lot of daylight and sustainable features. They also wanted to have a garden accessible from the main living space.

To accomplish this, Feldman placed the main living space and kitchen on the top floor and removed a section to add a rooftop garden. Now the main living areas get the best lighting and have access to a new private garden with views of the surrounding city. Rooms were opened up by removing walls, and more light was added with the addition of skylights and large windows on the south side. Open-riser stairs, a light well, and interior windows also allow light to filter down to the second floor hall. The interior is finished in bright whites that further reflect the light and a number of eco-friendly materials.

+ Feldman Architecture

Via Arthitectural

Images ©Paul Dyer

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >