Gallery: China’s Bruck House Apartment Complex Cuts Energy Use by 95%

 
The building features triple-glazed windows with sculptural awnings that help to prevent the interior from overheating in the warmer months.

The new Bruck apartment complex was designed as a place where families who are interested sustainable housing but are unsure about it can take it for a test drive. By living in the building for a short time, they can gain first-hand experience and have a better understanding of how green buildings differ from and are similar to conventional apartments. “This aims to reduce any prior reservations had towards the success of passive house design in extreme weather conditions,” explains Peter Ruge in his architect’s statement. The building consists of six executive suites and four three-bedroom apartments.

The building features triple-glazed windows with sculptural awnings that help to prevent the interior from overheating in the warmer months. The building’s most striking feature is the colored terracotta rods that form a screen on the facade to help keep the building cool. Construction on the building began in February, and it’s expected to be completed later this year.

+ Peter Ruge Architekten

via ArchDaily

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home