Gallery: PICS: The Montreal Center for Sustainable Development Boasts a...

 
In the employee kitchen, Equiterre worked with a woodworking school for troubled youth, as part of their social justice mission. The cabinets are made from FSC approved, Quebec made Russian Plywood, and the countertops are made from recycled glass material. The roof supports a 12,000 square foot green garden which cools the building, filters rainwater, and allows a green escape for employees or the kindergarten which takes residence in the building.

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home