Gallery: Restored Barrel Vaults and Local Stone Give this Italian Home ...

 
Two historical shelters form the shell of this single family home

In order to bring light into an otherwise dark space, Zanaroli gave the exterior a couple of small perforations and topped off the dining area’s dome with a skylight. These interventions allow a gentle breeze to flow through the house as well, keeping it cool nature’s way. Everything about this renovation is rustic and minimalist, including the sparse but organic furnishings. And in keeping with the bucolic surroundings, it opens out to a covered veranda and enclosed courtyard that provide shelter from the summer sun. We aren’t in Italy this weekend, so we’ll have to let our imaginations do the walking. Join us, won’t you?

+ Luca Zanaroli

Via Designboom

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home