Gallery: Re:Vision Architecture Merges Historic Quaker House With Net Z...

 
Built by Re:Vision Architecture as an addition to a 19th Century Quaker house, this spectacular new design pushes the envelope of sustainability, all without disrupting the history of the place. The LEED Gold fusion of the old and the new has propelled the project into a net-zero energy realm, fit with an efficient shell, passive cooling, natural daylighting and a solar electric array. The project's environmental impact is reduced through a long list of green features that doesn't end at energy performance. The addition also makes use of reclaimed materials, sustainably harvested wood and a rainwater catchment system. The project located in Camden, DE is a complete gesture highlighting the potential of low-impact building, even on sensitive historic sites.

The 150 year old Quaker house, now a small museum, needed structural improvements and a new place for gatherings. The design takes advantage of the work by inserting underfloor heating tubing into the old building. New, but historically accurate, windows also help with efficiency.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?