Gallery: Roger Ferris + Partners Adds a Minimalist Art Gallery to a Phi...

 
But the new renovations are distinct from Philip Johnson's original design.

The architects completed the renovation using restoration materials that complemented the existing house and developed what was already there. But the new renovations are distinct from Philip Johnson’s original design. The residence’s new garage is the entrance to the entire estate, and follows the original height of the barn. Both the pool house and the garage where inserted into the hillside, minimizing the concrete volumes of the constructions.

The Country Estate’s crowning glory is the gallery. Set within the shell of a barn dating back to the 19th century, the minimalist gallery combines the traditional garbled roof with a solid black facade.

+ Roger Ferris + Partners

Images courtesy of Roger Ferris + Partners

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. Jasmina March 15, 2014 at 1:20 pm

    Hi
    I am an architecture student in Vienna Austria and i have a project about the Wiley House. I can’t find any maps and information about the house. Can you please send me anything you have about the house.

    Best regards
    Jasmina
    jasse_jazmina@hotmail.com

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?