Gallery: Room Room: Window-Studded Tokyo Mini Home Facilitates Communic...

 
The fenestration is carried up to the roof, which is studded with square skylights and features a deck that is accessible via ladder.

The project is an extension of a small home that was getting very cramped housing three generations of a family. The tiny lot, lack of privacy, and narrow streets catalyzed a fresh design approach that looked inward to create social space. The simple white rectangle standing two stories tall is dotted in 200 millimeter square perforations both inside and out to create connectivity.

The windows provide the minimalist home with daylight and visual interest while maintaining privacy and allowing the children to peek out into the world. Many of the windows open to scoop up fresh air and improve connectivity to the outside. The fenestration is carried up to the roof, which is studded with square skylights and features a deck that is accessible via ladder. The blocks of light coming from above turn the upper room into an abstract space, inserting the family into a pixellated environment.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home