Gallery: San Francisco’s Solar “Mission: House” is a High-Tech Marvel

Photo by Mike Chino, © Inhabitat
 
An overhead shot of the bathroom while it is exposed to the open air.

Designed as a test lab for innovative building strategies, the Mission: House showcases a wide range of experimental materials, systems, and construction techniques. The home’s entrance is emblazoned with a “greenskin” made up of recycled glazed windows assembled together into a multifaceted façade. The units were sourced from local reclamation yards and are layered to create striking visual effect.

The rear of the building is capped with a two-story translucent facade made of thermal plastics similar to those used in greenhouses. Although the translucent polycarbonate panels offer little insulation value, their south-facing orientation mitigates this heat loss while providing tons of daylighting throughout the day.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. website September 23, 2010 at 7:16 am

    Agree 100%

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >