Gallery: Santa Eugenia Social Housing Aptly Deals With an Unfortunate S...

 
The colorful Santa Eugenia de Berga Social Housing project in Spain presented an interesting challenge to Barcelona-based design firm Bailo Rull ADD+: to design an efficient building despite the site's unfortunate solar orientation. Located between an existing building and open green space, the site for the project was along the north-south axis that had zero shade on the west. In order to keep the building from cooking in the afternoon sun, the firm's solution was to add a brise soleil handrail to filter the light and block the heat.

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



2 Comments

  1. higiro September 28, 2012 at 1:10 pm

    i want internal organization of one apartment

  2. Check May 28, 2012 at 1:19 pm

    It certainly does not look like a social housing project, more like a design house! So congratulations on that. My only question would be how sustainable the materials would be, as one could imagine that tear might be slightly higher with people moving in and out more frequently?

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home