Andrew Goodwin

Schmidt Hammer Lassen's New Aalborg University Hospital is Designed to Heal Through the Environment

by , 12/28/12

New Aalborg University Hospital, Aalborg, Denmark, Schmidt Hammer Lassen Architects, masterplanning, hospital, landscape, daylighting, Aalborg University, Northern Jutland

Schmidt Hammer Lassen Architects located outpatient clinic services at the east ground floor entrance, while emergency services are located in the west on higher terrain. These two programmatic spaces are separated but remain close in vertical circulation. Vertical circulation also helps to connect all functions to the inner streets of the whole facility. This inner street network is the main artery of the hospital and helps to create an interdisciplinary circulation network that helps to share the clinical work.

Overall, the design team of the New Aalborg University Hospital created a beautiful new facility that helps to heal patients not only by medical care but also through connectivity to nature. Daylighting and views will certainly help to create a beautiful and sustainable facility that heals both the user and the environment. As the judges stated in their review of this design: “The team has succeeded in creating a functional hospital with references to the human scale in both the interior and the exterior”.

+ Schmidt Hammer Lassen Architects

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home