Gallery: MVRDV’s Stackable Sky Village High Rise

 

MVRDV and ADEPT Architects are the masterminds behind this incredible Sky Village high rise. Designed as an acropolis of stackable green-roofed units, the structure recently won a competition to construct a new high-rise in Rødovre, an independent municipality of Copenhagen. The high-rise incorporates lots of sustainable design elements to reduce its environmental impact, and its main concept is centered around a system of individual units that can be stacked in various configurations to maximize available space and allow for easy structural changes in response to market demand.

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



14 Comments

  1. archroro321 October 22, 2012 at 3:17 am

    its amazing, please, can you send the plans and siteplan for MVRDV’s Stackable Sky Village really i need them.thank you

  2. charlieboy38 January 9, 2011 at 4:32 am

    I think it great, different and eye catching.

  3. cigdem July 15, 2010 at 4:38 am

    hallo…

  4. Nck March 2, 2010 at 5:11 am

    hello guys. Does someone know where one could find more practical informations about this project (plans/sections etc.)?

  5. Nck March 2, 2010 at 5:10 am

    Sorry guys but do you have an idea of where one could get the plans/sections of this project?

  6. Allen December 21, 2009 at 12:18 pm

    I’ve talked to the guys from ADEPT, and I saw plan drawings, the in/out issue is NOT an issue..

  7. nabah June 10, 2009 at 8:13 am

    please explain structural stability

  8. Koz November 18, 2008 at 11:05 am

    Nice idea but not realistic. The glass envelope will offset any “green” ideas of conserving energy costs. Structural flexibility…..virtually impossible when responding to market demands; must be a static structure to meet affordability issues. Floor and roof decks appear too shallow especially when green roof profiles and tree root balls are considered. This needs more critical analysis for reality to set in!

  9. the.arctic November 12, 2008 at 1:35 pm

    I designed a similar concept with modular units for a studio course about four years ago. The issues of access and reconfigurability can be addressed in several ways, However, it\’s easiest just to provide several vertical cores to keep from having to shrink the interior private space of existing units for hallways and such. Additionally, if the units are made of the same materials all the way up they\’ll be inefficient and overbuilt at higher levels. One solution is to make the cores out of much stronger materials and simply bolt the units to them. Though I should point out that after all the development I abandoned the idea of using the modules for anything larger than a 3-4 story building. There are lots of other problems to be overcome and I especially sympathize for the people that will be working on the detail drawings. I\’m not saying it\’s impossible, in fact the opposite is true, I just think it will be a nightmare to actually get built in it\’s current form.

  10. niels November 9, 2008 at 11:03 am

    this seems a sort of tribute to metabolist architecture like archigram and Kisho Kurokawa. It works really good as a statement and idea but it’s translated to literally into this project with all the obvious problems that follow.

  11. trumpetmonkey November 8, 2008 at 8:21 am

    There are some good ideas here but I think it’s flawed.
    The balcony gardens seem bleak and exposed. There may be potential for overheating in summer since there are no overhangs covering the south residential windows.
    And it is ugly! As soon as it’s exciting newness fades it will look too one-dimensional and brutal and it won’t weather well. Why do architects keep repeating the same mistakes, with these clean boxes that look so nice in drawings but have no sense of proportion, no timeless beauty?

    The pixel-unit idea as applied here is practical in some ways, but also very limiting and mechanical. Green architecture has the potential to feel so much more human!

  12. zissan November 7, 2008 at 5:20 am

    there should be some “public pixels” inside this building.

  13. jill020485 November 6, 2008 at 11:49 pm

    this problem of entering and exiting apartments is especially apparent when you consider how/where new units would be added. thnik guys.

  14. jill020485 November 6, 2008 at 11:45 pm

    Hmmm… if each one of these ‘pixels’ is an apartment, how do you get out of this building? do you have to go through someone else’s apartment to leave & enter yours?

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home