Gallery: Slatted Larch Screen Makes Renovated Casa Morchiuoso Erba Look...

 
Marco Castelletti renovated a house in the Italian countryside

In addition to providing a shield against the summer sun, the singular rectangular screen is laid in horizontal strips with gaps in-between that allows natural light to penetrate the home’s interior. The designers chose larch for its ubiquity, relative renewability and for its superior construction properties.

The new shell also creates double-height spaces and provides a transition zone between the indoors and outdoor garden space. Located in the Italian countryside, this sustainable renovation is at once modern and respectful of the region’s vernacular architecture.

+ Studio di Architettura Marco Castelletti

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?