Stelmat Headquarters, ABOUT:BLANK, brazil, green roof, living wall, green building, sustainable architecture

Recently completed in 2010, the five-story Stelmat Headquarters is like a stack of cards with each layer placed to create new rooftop and balcony spaces. Walking up to the building, one is greeted by a beautiful tree contained in an enclosed courtyard. Upon entering, visitors and employees are welcomed with a lush, indoor living wall that graces one side of the room. Four more levels top that with open floor plan work areas with a large auditorium and multiple balconies.

Daylighting streams in from both sides into the bright white interior accented with orange chairs. Stelmat’s goal for the building was to serve as an architectural landmark and disseminate the Stelmat brand to the public. Their vision was achieved using sustainable technology, which included the use of green roofs, a brise-soleil, photovoltaic panels and rainwater reuse, to reduce costs. Other strategies were also incorporated to minimize energy use and maximize resource efficiency.


Via ArchDaily