Gallery: Striking Spanish High School Shows Respect for Its Rural Site

 
One of the upper entrances is accessed via a bridge that spans over a vegetated space.

The site was previously used for farming traditional crops — it featured a 20 meter-high terraced slope that was built with stone walls. Simple materials like concrete and stone were used to build the high school in order to retain the same feel of the original landscape. The concrete is stained from green to red to connect the building to both its rural setting and the urban historic area of La Oratava.

Some windows are protected by louvered shades to reduce sun exposure inside the building, and grass courtyards give students open spaces to gather and meet. The large gymnasium is partially set into the earth in order to improve its thermal performance while preserving views over the valley and the sea. Finally, angled skylights on the roof let light into the interior spaces below.

+ AMP Arquitectos

Via Architizer

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home