Gallery: Striking Woodlands Residence Receives Dappled Light Through Ca...

 
The two additions "bookend" either side of the original core

No stranger to Inhabitat, the designers of South Africa’s precious Ubuntu Center have taken a very gentle but also contemporary approach to this home renovation by gutting the claustrophobic interior and opening it up to the surrounding forest. To further emphasize the centrality of nature, Field Architecture built a gorgeous glass staircase that creates a transparent connection between indoor and outdoor living spaces.

The four staggered sections are each clad in natural materials that require very little maintenance, while the interior floors are all made up of bamboo – arguably one of the most sensible building materials on earth. Also, and this is a first for us, the interior countertops are all made from recycled glass. According to the architects, “The resulting space is flexible and continuous, and extends the play space into the canopy of the trees.”

+ Field Architecture

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. nicofuly nicofuly January 21, 2012 at 1:32 pm

    Realmente o Arquiteto esta de parabéns, linda casa!!

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home