Gallery: Sun Moon Lake’s Green-Roofed Visitor Center Melts Into its Sur...

 
Like the foothills of a mountain, the building gently rises and slopes upwards from the surrounding area. Norihiko Dan wanted the building to be harmonious with its neighboring land forms rather than jutting out obtrusively, which would be offensive to the surrounding nature.

The building was the first prize winner of the NEW TAIWAN International Competition called the “Landform Series,” which challenged architects to design buildings integrating nature.

The visitor center, located amidst a lush forest hanging on the tip of Sun Moon Lake, includes the offices of the tourist board as well as a public information center for tourists. Like the foothills of a mountain, the building gently rises and slopes upwards from the surrounding area. Norihiko Dan wanted the building to be harmonious with its neighboring land forms rather than jutting out obtrusively, which would be offensive to the surrounding nature.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. lazyreader February 21, 2011 at 7:51 am

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home