Gallery: Tato Architects’ Hilltop House in Rokko, Japan Provides Both D...

 
Tato Architects were faced with a challenge when designing a home for their client in Rokko, Japan — with a lot located high atop a hill, the architects needed to both preserve the dramatic views, but also provide some privacy for the home's residents. And so Tato Architects separated daily activities between those which could be public and those which are private. Activities in the first category are housed in the bright, open, glass-walled downstairs of the home, while privacy is afforded by a corrugated steel-clad upper floor. The unusual design makes the most of natural light and resources, while providing amazing views and some space for private matters and relaxation.

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home