Gallery: Tesla’s Red Hot and Green Los Angeles Showroom

 
How do you show off one of the hottest green vehicles on the market today? Why, in a sexy and efficient showroom in Los Angeles, of course. Tesla's red hot show space is more of a sculpture gallery than a car dealership and with a built-in service garage right on site, interested buyers can get a hands on glimpse into the inner workings of the clean and efficient electric vehicles. San Francisco-based CCS Architecture took two old buildings and remodeled them into the stylish and high performance flagship store with enough green features to compliment the sexy little roadster.

While the showroom is still definitely a car dealership, Tesla’s flagship store is more like a sculpture gallery with a simple, yet bold interior. Bright red walls are complimented by concrete floors and driving lane floor lights. Striking modern artwork sets the stage for the roadsters, just like it was in a model shoot. A wooden truss ceiling can be lit up with blue lights for an even more electric feel.

As part of the showroom on Santa Monica Blvd, Tesla’s garage and service area is unified with the building, allowing customers to watch the work in progress from inside or even just on the street. Tesla wanted to make the service area totally transparent to show people how different electric cars are from regular ones. With no noise, zero emissions, and no spilled gasoline, the service area is pristine like an open kitchen in a five star restaurant.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


2 Comments

  1. The Plant Cafe Organic:... December 15, 2010 at 3:32 pm

    [...] CCS Architecture, who designed their other restaurant at the Marina, took the lead in designing the new structure at Pier 3, which was part of a large revitalization project encompassing the Embarcadero. Two large historic pier warehouses were renovated to create a 112-seat restaurant and a separate, counter-service cafe. The tall 18 foot ceilings, exposed timber beams and the casement windows were retained to maintain the feel of the original pier. Outdoor seating areas were built on the side of the bay, which would normally be chilly, but have canopies and heating for year round comfort. Pages: 1 2 0 email thisemail facebookfacebook diggdigg tweetmeme_url = "http://inhabitat.com/the-plant-cafe-organic-sfs-ultra-green-restaurant/"; tweetmeme_style = "compact"; [...]

  2. Pixelated Garden Topped... December 10, 2010 at 8:57 am

    [...] of the parking area makes a lot more sense and is a lot more eco-friendly than parking in a typical garage or a sprawling uncovered lot. Since the “layer” of terraced housing sits atop the [...]

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >