Gallery: The Marcus House is a Breezy Beach Bungalow That Needs No Air ...

 
Ample roof overhangs shade the house from direct summer sunlight, also helping the fight against unwanted heat. Artificial lighting is kept to a minimum by use of glazing, and the roof over the master bedroom pavilion rises to the north and features operable slats that allow warm air to escape, setting up an effective ‘stack effect’ for natural cooling.

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



1 Comment

  1. yrag01 May 1, 2011 at 9:59 pm

    It’s a gorgeous house.

    Adjustable glass slats for ventilation I understand. I do have one question though, how is that the homes of the rich don’t become infested with flies, mosquitoes and other airborne insects without screens?

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home