Gallery: The Oostvaarders: A Cliff-Like Nature Center Clad in Geometric...

 
"In order to minimize a disruption in the surrounding natural environment, the building time was reduced to a minimum," explains Drost + van Veen. "Therefore, the building is constructed in prefab, massive, wooden walls and floors. In addition, wood is a light material with a high isolation." In addition to their conscious design, the prefab panels are fit together in a dynamic, textured manner that evokes the bark of a tree, tying the center back in with the woodlands that surround it.

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home