Gallery: The Red Box: A Sustainable Addition Gives an LA Home Breathtak...

 

This sustainably built home addition, lovingly called the Red Box, gives its residents new, sweeping views of Los Angeles including a direct line of sight to the famous Griffith Observatory. Designed by Jeremy Levine, the project utilizes passive and active sustainable features throughout, while flooding the interior spaces with an ample dose of daylight and cutting back on overall electricity consumption. In addition, the mobile sunscreens on the box’s façade control the amount of light and heat gain within the house while allowing for extra privacy as needed.

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



2 Comments

  1. soma11 January 24, 2011 at 2:48 am

    The boldness of the forms and the use of strong color really caught my eye.

  2. joy January 22, 2011 at 11:36 am

    Lovely. I would be interested to see the ‘before’ pictures.

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home