Gallery: Timber Shoffice is a Naturally Daylit Garden Shed + Office Com...

 
Inspired by the curl of shaved wood, the office is like a wooden wave and a sculptural work the flows into the garden.

The Shoffice is located in the backyard of a 1950′s terraced house in St John’s Wood in northwest London. Designed by Platform 5 Architects, who worked closely with the structural engineer and contractor, the combo garden shed and office provides space for storage and working. Inspired by the curl of shaved wood, the office is like a wooden wave and a sculptural work the flows into the garden.

The thick elliptical shell is built from timber and forms a small deck space in front then curves up and over the office and garden storage space. The office is enclosed with glazing and features a built-in cantilever desk, storage and oak accents. As the shell continues to curve around it provides a protected space for other garden storage. Two skylights, one open and one glazed provide even more daylighting into the office space. While there are artificial lights for working at night, during the day, there is no need for additional lighting.

+ Platform 5 Architects

Via Contemporist

Images ©Platform 5 Architects

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. maike wieger March 21, 2014 at 5:27 am

    Hey,
    excuse me,how much does this beautiful shoffice cost? Is it able do buy it at least?

    Nice greetings from Eastfriesland

    Maike

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >