Gallery: Toronto’s Corus Quay Building Boasts a 5-Story Living Wall and...

 
The wall and the atrium area also provide an inviting place for workers to take a break, with reclining Adirondack chairs that look out on dramatic views of Lake Ontario.

There are plenty of reasons we’d love to work at the Corus Quay building — especially the three-story indoor slide! The convenient mode of green transportation whisks workers from a third-story lounge area down to ground level. (Sadly, though, the slide was closed when we visited the building this week.) The striking, colorful interiors were designed by Toronto firm Quadrangle Architects, which was granted two ARIDO awards of excellence for its work on the building.

The vegetated wall, which was designed by Nedlaw Living Walls, is located in a large, five-story atrium, which floods offices throughout the building with natural lighting. The wall and the atrium area also provide an inviting place for workers to take a break, with reclining Adirondack chairs that look out on dramatic views of Lake Ontario.

The building, which was completed in 2010, was one of the first buildings to be built on Toronto’s massive new waterfront development, and it serves more than 1,000 employees. To add to the already-inviting work environment, the building features three public art installations by UK artists Troika, and the wood paneling in the atrium area was made using reclaimed hemlock from a 1910 ferry terminal wharf in Toronto. The boxy, 500,000-square-foot building was designed by Toronto-based Diamond Schmitt Architects, and it’s expected to earn LEED Gold certification.

+ Corus Quay

+ Quadrangle Architects

+ Diamond Schmitt Architects

Photos by Mark Andrew Boyer for Inhabitat

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >