Gallery: Tulip-Like Gymnastics Hall in Utrecht Provides Privacy But Mai...

 
Special requirements for the Turnaccommodatie Nieuw Welgelegen (TNW) in Utrecht demanded a unique design. The brief for the sports hall would not allow for windows on the sides of the buildings for reasons of privacy, safety and performance for the athletes. But a completely windowless gym would be dark and unpleasant, so NL Architects came up with a creative solution to filter natural daylight into the space. They peeled back the edges of the walls in a tulip-like profile to create a thin skylight that wraps around its perimeter, meeting the goals of the design without sacrificing natural light.

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home