Gallery: Ty-Hedfan is a Partially-Buried Welsh Longhouse Near the Breco...

 
Full-length windows and skylights punched into the roof provide natural lighting

A six meter no-build zone on the bank of the Ysgir Fach and Ysgir Fawr river confluence gave Featherstone Young the idea to build a soaring cantilever. Inside this wing of the 223 square meter home is a living room, a dining area that leads to an exterior courtyard, as well as a double-height kitchen and two bedrooms and bathrooms in the upper story.

Forming an L-shape, the second wing of the home is partially buried and covered in sedum. In addition to extending the natural landscape, this serves to provide insulation for the guest rooms while tall windows and skylights punched into the roof provide natural lighting. Locally-sourced slate and stone are among the main building materials used to realize Ty-Hedfan, which means Hovering House, and natural wood flooring finishes off what is a deeply respectful tribute to this delicate part of Wales.

+ Featherstone Young

Via Contemporist

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >