Gallery: UNStudio Center for Virtual Engineering (ZVE) Earns Gold Susta...

 
Designed by UNStudio, the building is an experiment in boosting creativity and communication in offices through design

An experiment in constructing offices to promote communication, experimentation and creativity, ZVE is comprised of a main curved structure with rows of horizontal windows that open to permit natural ventilation and then extends into a more traditional rectangular space. This alternative to the grid is not only ascetically-pleasing, but also allows for a remarkably low facade to volume ratio of just 32%. Bubble deck ceilings mitigate the need for structural columns, and the lintel-free ceilings allow natural light to penetrate deep into the building.

Taking their commitment to sustainability (and attainability) one step further, UN Studio used low-maintenance, separable and recyclable materials for ZVE’s skeleton, interior and facade construction. This combined with the building’s super efficient footprint and compact building volume, along with a variety of energy-saving fixtures, all culminate in an exciting and progressive design that has earned the recognition that it is receiving from DNGB today!

+ UN Studio

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?