Gallery: Villa Solaire: A Gorgeous 19th Century Alpine Farmhouse Restor...

 
The farmhouse is now a rental villa

Using the same traditional technique used to aerate hay, JFK and FUGA have left gaps between the spruce cladding to bring in natural light. This combined with cut outs on all sides of the building ensures that very little artificial lighting will be required during the day. But the design team’s light play doesn’t end there. Cutouts in the facade mimic the shadows cast by surrounding buildings – like a Sundial, they say.

Inside the eco-luxe villa retains the warmth and character of a farmhouse, with the rooftop slate shingles recycled as tiles around an indoor wading pool and exposed timber beams, in a contemporary setting. But by far the most impressive aspect of this gorgeous restoration project is the spruce cladding, which was carefully sourced a year in advance and lovingly worked by a local craftsman.

+ JKA

+ FUGA

Via Dezeen

Images via Julien Lanoo

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home