Gallery: William Duff Architects Use the Fibonnaci Sequence to Create B...

 
The theme of blurring the distinction of interior and exterior space governs the design method used to create the Wheeler Residence.

As William Duff Architects explain, they “developed a project that blends elegant, innovative architecture with green building strategies to create inspiring spaces carefully crafted for everyday living”. The client also had a mission to integrate an environmentally conscious strategy into every architectural design decision. An existing home was on the property and William Duff Architects began their sustainable approach by reusing many of the products in the old home.  Spaces were designed to be naturally lit by daylight and naturally ventilated by eliminating unnecessary interior walls and also installing clerestory windows around the ceiling.  Also, a natural palette of economical and sustainable materials was integrated throughout the home. Cor-Ten steel, stained concrete, and resin panels also have a low life-cycle cost and helped to minimize the need for maintenance.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >