Gallery: Zero Carbon Solar-Powered Long Studio Sits Gently Upon the Ear...

 
This gorgeous artist studio is located in rural Norfolk

Modeled after the local vernacular in this agricultural region of England, The Long Studio leaves a massive aesthetic imprint, yet it has a very modest environmental footprint. Built with sustainably-harvested wood and insulated with sheep’s wool, the studio is clad with recycled cellulose fibers. Inside the space is heated with a striking wood-powered stove, and electricity is provided by photovoltaic panels that collect the sun’s energy throughout the day.

A rainwater harvesting system increases the project’s positive contribution to the land. But don’t let the simple material palette fool you. The studio’s interior is bright, expansive and inspiring, with framed views of the bucolic natural surroundings that create a direct link between the indoors and outdoors. This is the kind of sustainable design we love the most.

+ Threefold Architects

Via GBlog

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


2 Comments

  1. Pierre Richer February 13, 2013 at 7:50 am

    Very interesting.

  2. noirblues February 12, 2013 at 12:46 pm

    Blueprints available?

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home