Brazilian firm Estúdio Penha has tucked a brick-clad home into the sloped landscapes of an expansive forest outside of São Paulo. Partially embedded into a grassy hill, the gorgeous Quinta da Baroneza House blends quietly into its natural setting thanks to an expansive green roof and muted brick cladding that matches the same color of the local soil.

brick home with three large glass facades

Located in an open patch of the Atlantic Forest, the nearly 7,000-square-foot home was designed to blend in with its surroundings while providing a relaxing retreat for the homeowners. According to the architects, they created the exterior cladding by using mainly broken bricks and brick residues in order to symbolically create “a direct connection to the large and small pieces that compose life.”

Related: Victorian home’s painted facade is stripped to restore its original red brick glory

brick home set on grassy landscape

brick home with large vertical panel separating the home from the garage

The brick home is comprised of three main volumes that are separated by a smooth, concrete, L-shaped wall. This large wall crosses through the main volumes, creating a corridor that traverses the length of the building to an inner courtyard that connects the interior with the exterior. Further enhancing this connection to the natural surroundings is a large metal staircase that leads up to an expansive green roof planted with native vegetation.

open-floor plan with dining table and couch

living space with an abundance of large windows

Although underground, the living space in the first volume is illuminated with natural light thanks to a strategically placed skylight. Much of the interior features walls with rough cast plaster finish, concrete touches and exposed plumbing and electrical wiring, all of which give the living space a cool, industrial aesthetic. Flooring found throughout the home was made out of reforested wood.

bedroom with tubes running down the wall

retro bathroom with exposed plumbing

The largest area in the home is the main living room with a front facade comprised of massive sliding glass doors, which open out to the Hijau stone pool surrounded by a wooden deck. The pool was created with tiles in differing shades of green to create the sensation of being in a lake. Definitely the heart of the home, this area blends in nicely with the terrain with a rustic vine veranda that provides shade from the harsh summer sun.

+ Estúdio Penha

Via ArchDaily

Images via Estúdio Penha

brick home with swimming pool and wood deck