Bjarke Ingels Group has unveiled images of the stunning Business Innovation Hub at the University of Massachusetts Amherst. Designed in collaboration with Goody Clancy Architects, the recently completed 70,000-square-foot extension and partial renovation of the Isenberg School of Management not only delivers a dramatic appearance with a falling dominoes-like facade, but also high sustainability standards. Clad in low-maintenance copper, the Isenberg School of Management Business Innovation Hub expects to achieve LEED Silver certification.

people walking outside a copper and glass building

Prominently located on Haigis Mall near the entrance of campus, the Isenberg School of Management Business Innovation Hub extends the existing Isenberg building footprint to the north and then loops around east, creating a donut shape that connects back to the existing building to nearly double the school’s current space. At the center of the “donut” is a garden courtyard. The architects further articulated the curved facade by pulling out the northwest corner to emphasize the 5,000-square-foot Student Learning Commons at the entrance and by introducing a unique faceted geometry that mimics the appearance of dominoes falling in a line.

building school with copper and glass exterior

white room with slanted, pleated ceiling

“The new Business Innovation Hub at the Isenberg School of Management is conceived as an extension of both the building and the campus mall,” Bjarke Ingels explained. “The linear structure is bent to form a full loop framing an internal courtyard for the life of the students. The facade is pulled away in a domino effect to create a generous invitation from the Haigis Mall to the Learning Commons. The mall and the courtyard — inside and outside form a forum for the students, the faculty and the profession to meet, mingle and mix society and academia.”

white room with tall, pleated ceiling

people walking through a courtyard

The new extension offers facilities for more than 150 staff and 5,000 students in undergraduate, master’s and PhD programs. In contrast to the dark copper facade, which will develop a natural patina over time, the interior is bright and spacious with natural light streaming in from the outdoors and the inner courtyard. The flexible interior spaces are designed to facilitate collaboration with student interactions and chance encounters in mind.

+ BIG

+ Goody Clancy Architects

Photography by Max Touhey and Laurian Ghinitoiu via BIG

copper facade that looks like falling dominoes