Architensions, Writing Pavilion, writer’s studio, Writing Pavilion by Architensions, Brooklyn, Brooklyn writer’s studio, art studio, plywood, black stained cedar, natural light, skylight, glazed door,

Elevated atop a concrete plinth, the Writing Pavilion is clad in black-stained cedar that complements the natural surroundings and dark brown fencing. A full-height glazed door swings open to reveal the light-filled interior lined in natural pine plywood. An angled skylight set in the asymmetric pitched roof streams in dappled sunlight and frames views of the leafy canopy.

Architensions, Writing Pavilion, writer’s studio, Writing Pavilion by Architensions, Brooklyn, Brooklyn writer’s studio, art studio, plywood, black stained cedar, natural light, skylight, glazed door,

Related: Minimal Black Box writer’s studio frames famous Los Angeles views

The interior is furnished with a folding writing table set in front of a large window, a chair, electrical outlets, a built-in couch, and storage space. “The pavilion’s sectional shape acts as a device to bring natural light inside, and induces optimal conditions for the human eye,” says Architensions. “The specific phenomenological conditions of this retreat space make ideas come to life through a synthesis of material and spatial imagination.”

+ Architensions

Images via Architensions, © Cameron Blaylock