This rustic cottage in Norway looks like a patchwork of different buildings, all mashed together to create a cohesive home. The building, designed by Oslo-based studio Rever & Drage Architects, comprises a sequence of distinct spaces, each one addressing a different daily need of the owners.

Cabin at Troll’s Peak, cabin, Norway, Rever & Drage Architects, green roof, timber frame, timber cladding, traditional building techniques, polycarbonate panels

The cabin has a transparent garage that acts as an entry point and storage area where the family can leave their gear for various outdoor activities. This space leads to a laundry area, bathroom, and kitchen and into the main lounge that offers views of the surrounding landscape.

Cabin at Troll’s Peak, cabin, Norway, Rever & Drage Architects, green roof, timber frame, timber cladding, traditional building techniques, polycarbonate panels

Related: Coastal cabin in Norway is a perfect indoor retreat for outdoor lovers

Each of the spaces uses different cladding materials and construction techniques, with the imperative of being able to withstand the harsh weather as an overarching design principle. The cabin, in a way, can be seen as a single building or four separate structures.

Cabin at Troll’s Peak, cabin, Norway, Rever & Drage Architects, green roof, timber frame, timber cladding, traditional building techniques, polycarbonate panels

“The outside composition is that of a traditional row farm, where buildings with different functions and different construction techniques are arranged in a line corresponding with the dominant direction of wind,” explained the architects.

Related: Fantastic Norway’s Mountain Hill Cabin is Part Ski Slope, Part Winter Retreat

Cabin at Troll’s Peak, cabin, Norway, Rever & Drage Architects, green roof, timber frame, timber cladding, traditional building techniques, polycarbonate panels

While the north part was built using a late-medieval building technique with large, narrowing logs, the living room features more elegant 19th century notched logs, all stained in a dark tar finish. The kitchen has a contemporary feel, with a green roof. The garage, at the southern end of the building, features an exposed timber frame and polycarbonate sheets to let in tons of light all year long.

+ Rever & Drage Architects

Via Dezeen

Photos by Tom Auger

Cabin at Troll’s Peak, cabin, Norway, Rever & Drage Architects, green roof, timber frame, timber cladding, traditional building techniques, polycarbonate panels

Cabin at Troll’s Peak, cabin, Norway, Rever & Drage Architects, green roof, timber frame, timber cladding, traditional building techniques, polycarbonate panels

Cabin at Troll’s Peak, cabin, Norway, Rever & Drage Architects, green roof, timber frame, timber cladding, traditional building techniques, polycarbonate panels

Cabin at Troll’s Peak, cabin, Norway, Rever & Drage Architects, green roof, timber frame, timber cladding, traditional building techniques, polycarbonate panels