London, alma-nac, extension, green renovation, UK architects, terraced home, narrow house, small spaces, small budget

The original building was already positioned on a narrow plot on the busy high street of St John’s Hill, Clapham. The structure, measuring just 2.3 meters wide, presented certain challenges in terms of organizing the spaces. Alma-nac managed to build the Slim House on a small budget and within those tight space constraints. Its sloped roof reduced the construction costs, while staggered rooflights allowed for natural light to reach the deepest corners of the property.

Related: Alventosa Morell squeezes a narrow, day-lit home between two blocks of flats in Barcelona

“One of the key aspects was cranking the floor plates so that the main rooms, orientated towards the southerly rear of the property, had increased head-heights and improved the outlook to the garden and sky,” said Tristan Wigfall, partner at alma-nac.

+ alma-nac

Via Dezeen

Photos by Richard Chivers