Bridgette Meinhold

Amazing Light-Filled Glass Studio In Japan

by , 06/30/10
filed under: Architecture, Daylighting

glass facade, natural light, daylighting, junya ishigami and associates, japan, kanagawa institute of technology

Core77 points us to this stunning crystalline building that serves as a flexible studio and workplace for students at the Kanagawa Institute of Technology. Designed by Tokyo-based architecture firm Junya Ishigami and Associates, the glass studio has a large open floor plan topped with a roof supported by columns of various sizes. Thanks to the building’s floor-to-ceiling glass facade and strips of skylights on the roof the daylighting in this space is superb, creating a spectacular place to work on design projects.

glass facade, natural light, daylighting, junya ishigami and associates, japan, kanagawa institute of technology

The building’s goal was to create a place where students could come to work on self-initiated projects and build things, but as students move in and out and projects change, so does the space required. So Ishigami and his team designed a building with a flexible and open layout supported by 305 pillars, which seem randomly placed — but they actually spent quite some time analyzing the location and diameter of each pillar to create spaces of varying size. The pillars create a vague sense of borders and partitions but are not so restrictive that they limit the space.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


8 Comments

  1. Kirimisakana May 13, 2011 at 10:55 am

    The earthquake‐resistant is planned very carefully. You should investigate about KAIT.

  2. Light-Filled Gateway Un... July 28, 2010 at 6:06 pm

    [...] and a bookstore. At night, movies, announcements, art, and other media will be projected onto the glass facade. Pages: 1 2 0 email thisemail facebookfacebook diggdigg tweetmeme_url = [...]

  3. A Home Fit For Elephant... July 23, 2010 at 2:23 pm

    [...] naturally daylight interior is also a welcome change from the dark enclosures usually seen at zoos. Visitors can walk around [...]

  4. Henning Larsen Unveils ... July 16, 2010 at 9:42 am

    [...] 14,000 sq meters. Each building is slightly rotated, which offers a number of benefits — ample daylighting will flow into all of four buildings through roof skylights, and this off-angle layout make the [...]

  5. RE wonk July 13, 2010 at 6:20 pm

    So … where’s the bathroom?

  6. catherinetodd July 3, 2010 at 9:25 am

    Trace: well said. This so rarely happens, doesn’t it? Always a pigeon-hole view.

  7. davidwayneosedach July 1, 2010 at 3:48 pm

    What an inspiring place to work! It brings out your creative “best!”

  8. trace June 30, 2010 at 6:16 pm

    I cannot understand how these architects, like SANAA, cannot even begin to look at the site their lovely building is ON – the first perspecive shot, with the manhole cover prominently featured, says it all..It is truely weird. Can\’t they find a Landscape Architect of similar vision to complete their site?

  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >