Gallery: Archive: Super Shiny Pavilion For Artists Reflects Its Own Env...

 
Designed first as a 100 sq meter space, the studio was stretched thin and wrapped into a ring.

Designed first as a 100 sq meter space, the studio was stretched thin and wrapped into a ring. Hidden storage spaces, compartments, shelving and doors were added to create an irregular shape, but also to break up the monotony of the ring. Like a labyrinth, the studio is suited to endless walking (around the floorplan) and is perfect for contemplation. The interior courtyard holds a large table and a tree to experience nature in solitude. DHL Architecture designed the space for the modern day artist, who thinks and collects information about the world around them, so the space and storage are meant to hold these collections.

The exterior is coated in a shiny material to reflect the surrounding nature and help the building blend into its environment. The interior is built from light wood, translucent polycarbonate panels and recycled old wooden doors. While the exterior is opaque and blocks the views and the light, the translucent panels on the inside flood the small space in natural light. Built to a 1:2 scale, it is neither a whole building nor a model, but a half size space more appropriate for perhaps a child. Cozy and compact, the studio was a temporary structure which appropriately used only half of  the materials it otherwise might have used.

+ DHL Archtiecture

Via ArchDaily

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


2 Comments

  1. Infinity June 1, 2011 at 12:54 am

    Your asnewr was just what I needed. It’s made my day!

  2. Curmudgeon May 25, 2011 at 9:29 pm

    It would take a lot of windex th o keep this thing shiny

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home