Gallery: SOA Architects’ Prefab Les Coccinelles Nursery is Wrapped in D...

 
The double skin allows natural light to filter through

The Saint-Gratien nursery is separated into three different sections that each correspond to a different age group. Its prefabricated metal shell creates a materially-efficient structure that is also very lightweight. While playful from both interior and exterior vantage points, the wooden facade requires low maintenance and allows the building to perform well in terms of its energy consumption.

The double skin filters excess solar gain in summer, ensuring that the children remain comfortable, and sleeping spaces were placed in the northern section of the nursery to maintain peace and quiet. Lastly, the infants and staff have quarters on the first and second floor of the SE section, which has access to a covered terrace in the glazed sunroom. Looks like a great way to start a life.

+ SOA Architects

Via Arch Daily

Photos © Clément Guillaume

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home