Kristi Bernick

Stunning Renovation Showcases Reclaimed Materials, Flexible Spaces

by , 04/29/10

Chubby House, Edwards Moore, Raumplan, Adolf Loos, Sustainable architecture, interior design, green design, continuous living space, Melbourne, Australia

The lower level of the house is designated for mainly public use. Edwards Moore raised the original ceiling to allow room for the injected elevated kitchen floor. The kitchen platform is the first step for the staircase, which wraps up from behind the kitchen island and along the window wall. The stairway is supported by a rhythm of pillars that cast interesting shadows from views coming in from outside. The lobby entrance encased inside a gold box also serves as storage for wine bottles and acts as a privacy screen for the powder room. The wall adjacent to the entry is covered completely by a built-in bookcase that extends along the length of the whole wall from floor to ceiling.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. manny May 1, 2010 at 7:13 am

    Another great example of using sustainable building materials. Top job

  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >