Kristi Bernick

Stunning Renovation Showcases Reclaimed Materials, Flexible Spaces

by , 04/29/10

Chubby House, Edwards Moore, Raumplan, Adolf Loos, Sustainable architecture, interior design, green design, continuous living space, Melbourne, Australia

The upper level addition is constructed of steelwork that is left partly exposed on the ceiling of the double-height space. The top floor is filled with light from the skylights above and from the windows overlooking the pool outside. Once arriving from the stairs, the bedroom wardrobe creates a corridor walkway to the bathroom. Glazed panels in the bathroom reflect the natural light coming from the circular skylight for a heightened natural light experience. The bedroom wardrobe is wrapped in three OSB panels and has a gold reflective front that can rotate to create a new small study or guest bedroom space. There is also an outdoor terrace on the upper level that is intimately connected to the bedroom space and is designed to enhance natural ventilation throughout the house.

Edwards Moore designed Cubby House’s interior to have high polished sharp lines contrasting with rough and tactile surfaces. The designers stuck to a fairly neutral palette with occasional pops of saturated color from natural wood sources. The materials include reclaimed limed timber, OSB, sisal, vic ash and finalizing the floors with white concrete.

+ Edwards Moore

Via Dezeen


Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. manny May 1, 2010 at 7:13 am

    Another great example of using sustainable building materials. Top job

  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home