Gallery: Gandía’s Experimental Kid University Nurtures Creativity and S...

 
The entire program is organized around a central courtyard

The Gandía Kid University was organized around and protects six existing white mulberry trees scattered around a central courtyard. All of the learning activities and workshops take place here – in this central natural setting – with the intention of encouraging creativity among children.

Interior spaces are well-lit and naturally ventilated and they maintain a visual and close spatial connection with the green courtyard. And finally, the low-lying, 1,075 square meter facility is clad in white ceramic tiles that foster a sense of continuity. Combining learning and nature as part of any educational program is A-OK with us and we hope the trend will continue!

+ Paredes Pedrosa

Via Arch Daily

Images © Roland Halbe, © Luis Asín

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home