Gallery: Former Renault Factory In France Becomes An Undulating Green-R...

 
The separation between study and play is gentle, facilitating a vibrant, natural learning environment.

One of the most beautiful urban redevelopment projects we’ve seen in a long time, the building has a green roof that is allowed to slope down such that it extends to the school’s every level. Indigenous plant species will be re-introduced, which, it is hoped, will also draw in birds, bats and other industrious fauna.

Although the classrooms are inside, great care has been taken to ensure that there is a gentle transition between play and study space. The recreation areas are wrapped in soft edges and the landscaping is both vertical and horizontal. The effect of so much green space is not only the obvious – to create a healthy environment amidst the smog of urban life – but also allows children to experience a real ecosystem, lest they forget what that is.

+ Chartier Dalix

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


3 Comments

  1. Wafaa El Gendy November 15, 2014 at 1:50 pm

    architecture

  2. kevinderrick April 18, 2011 at 2:16 pm

    Great project, though the size and number of birds in elevation are kinda freaking me out.

  3. iceman April 14, 2011 at 11:37 am

    how long did it take to make this

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home