Gallery: Play Time is All the Time at Henning Larsen’s Gorgeous Green-R...

 
The green roof keeps the building cool in summer and warm in winter.

Decidedly minimalist, Henning Larsen chose glass and wood for the Bernts Have day care center commissioned by the municipality of Holbæk. The tall glass windows invite light deep into the building and are double glazed to minimize heat radiation. Tucked into the side of the hill, the green roof keeps the center both warm in the winter and cool in the summer.

The climate zones that control temperatures to ensure children can play year round are naturally ventilated, while playrooms and offices have recovery ventilation that help with the building’s overall energy efficiency. Showing the firm’s signature sensitivity to the needs of its clients, including patients at the Herlev hospital, Henning Larsen has incorporated a little garden surrounded by green spaces and fruit trees to facilitate learning in a natural environment. Unlike fluorescent-lit alternatives, this day care center gets small children thinking green from the start.

+ Henning Larsen

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >