Studio 3lhd, croatian green building, green roof, community center, sports center, ceramic tile facade, open campus,

The campus is sited on a slope, so access is provided by flights of stairs. Complementing the upper adjacent park is a series of green roofs that enable rainwater infiltration and help regulate the temperature of the buildings beneath. The plaza is covered in ceramic tile, and the ribbon effect of the levels or “stripes” is inspired by local rock outcroppings. The exterior flows easily into the interior, and the undulating mass scales the façade so as not to overwhelm the plaza—thus creating a more natural and inviting environment for assembly. Tucked-under parking, along with the project’s sizable subterranean development, also helps give the project a human scale.

Studio 3lhd, croatian green building, green roof, community center, sports center, ceramic tile facade, open campus,

Daylit halls provide access to a 2,380-seat auditorium, which uses a telescopic stand system, allowing it to adapt to different uses quickly, expanding the usability of the space. The 16830 square-meter complex’s daylit and open space succeeds in creating an accessible and approachable public venue.

+ Studio 3lhd

Via Architizer