Gallery: Industrial Sprinkler Tank House Transformed into a Tranquil Ro...

The bathroom was enlarged and infused with the essence of a "spa"

Messana re-configured the layout of the existing NYC loft apartment to enlarge the bathroom, which also received a new stone floor and polished waterproof walls to give it the essence of a calm, relaxing spa. The kitchen surfaces were refinished, as were the maple floors, which are now lighter and brighter than they were previously.

A new circular skylight was added to pump daylight into the rejuvenated space and the original staircase leading to the rooftop deck, an old and ugly thing, was replaced it with a shiny new, spiraling stainless steel staircase. This combined with a host of new plantings on the rooftop deck are designed to encourage the homeowner to use the space like a treehouse retreat among the towers.

+ Brian Messana Architects

all images via Messana O’Rorke

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person: