Gallery: Retired Italian Railroad Transformed Into a Low Impact Recreat...

 
The tunnel will also be used as a "container" for art exhibitions.

The project entailed completely upgrading and renovating the entire stretch of railroad between the two coastal towns. Converted to a walking path, the promenade also includes a creation of vantage points that would encourage its use as a recreational space as well as a tourist attraction. The main goals of the project were to provide continuity to the pedestrian paths, increase the usability of the coast line, make use of materials with low environmental impact, increase use of public parks, and create new opportunities for tourism.

The entire project was carried out in an environmentally aware manner to protect the sensitive site and beautiful vistas. The renovation of the railway also focussed on improving the safety of the tunnels as well as the reef slope. Construction began on the project in June of 2009 and was completed two years later in the July of 2011. Bike and pedestrian paths are open and accessible to the public and benches and rest areas are provided for those who want to enjoy the view. The tunnel will also be used as a “container” for art exhibitions.

+ 3S studio

+ Voarino Cairo Voarino

Via ArchDaily

Images © Daniele Voarino

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?