Gallery: Sydney Architecture Students Build Pavilion From 2000 Recycled...

 
Queenie Tran, a third-year architecture student and one of the team leaders, said "The brief we were given by the Government Architect was to create an event space that uses renewable materials."

UNSW’s Built Environment team designed, prefabricated and pre-assembled the temporary pavilion at the Tramsheds on UNSW’s Randwick campus. They used plywood sheets and cut holes in the wood to create structural forms, which the cardboard tubes would slide into. The entire pavilion sits on a small foundation of wood slats that curve in half circles to create the pavilion. After pre-assembling the pavilion in the university buildings, the students took apart the structure and rebuilt it in one day on the forecourt of the Customs House in Sydney.

Queenie Tran, a third-year architecture student and one of the team leaders, said “The brief we were given by the Government Architect was to create an event space that uses renewable materials.” All of the teams for the CH4 competition worked with recycled and reused materials, like compressed aluminum cans, giant folding fabric pleats and a grid of large moving puzzle blocks. The exhibition lasted from October 20th to the 31st and was juried by a panel of Sydney architecture professionals. After the competition, the UNSW Built Environment students hoped to send the cardboard tubes back to the manufacturer for reuse or at minimum, the tubes would be recycled into paper.

+ University of New South Wales Faculty of Built Environment

+ CH4 Student Design Competition

+ Sydney Architecture Festival

Via Plataforma Arquitectura

Images ©CH4 Student Design Competition

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >